Advies Geluidsinstallatie

advies geluidsinstallatie

Vele jaren plezier hebben van, en evenueel uw investering terug verdienen met een nieuwe geluidsinstallatie begint met een goed advies.
Dit geldt voor elk type audioinstallatie of dit nu in een kantoorpand, horecazaak, auto of boot is. Met een juist advies haalt u meer plezier en gemak uit de installatie.

Geluidsinstallatie in het bedrijf

Voor een geluidsinstallatie in de horeca zijn verschillende zaken waar rekening mee gehouden dient te worden.

  • Het aanzicht
  • Bediening
  • Akoestiek
  • Geluidsverdeling
  • De uiteindelijke beleving van de klant

Het aanzicht

Als 1e het uiterlijk. Kosten nog moeite worden bespaard om een prachtige zaak neer te zetten. Alles uitgedacht door de interieurarchitect inclusief een lichtplan. Het eindresultaat ziet er prachtig uit, maar wacht... Achter te bar staat ergens een kolom van 1 meter hoog en 50cm breed vol met apparatuur. Allemaal knoppen en schuiven, niet om aan te zien. Gelukkig kan het anders. Alles weg (heb je ook weer meer plek voor glazen, flessen drank of what ever) en neerzetten op een plek ver buiten het zicht of zelfs een andere ruimte. De bedining van de installatie kan vanaf een mobiel apparaat of via de muziekcomputer.

Ook voor de luidsprekers geldt dat deze een storend element in het interieur kunnen zijn. Op dit gebied zijn er gelukkig ook oplossingen die geen of minder afbreuk doen op het interieur, zonder in te boeten op de kwaliteit van het geluid. Wat dacht u van geweldig presterende mini luidsprekers met weggewerkte subwoofer of zelfs volledig weggwerkte en dus onzichtbare speakers in de muur. U hoort het wel, maar ziet het niet!

 

Bediening

Een ander groot nadeel van al die knoppen en schuiven is de bediening. Alles is toegankelijk voor iedereen. Wat moet u zich afvragen:
Kan iedereen er zonder problemen mee overweg? Mag iedereen overal aankomen? Wilt u op uw vakantie gestoord worden om probemen met de audioinstallatie op te lossen?
In2Sound maakt gebruik van maatwerkoplossingen waarbij een bedieningsinterface specifiek voor uw bedrijf gemaakt wordt, met alleen die functies die nodig zijn om de installatie te kunnen bedienen. Eventueel is het mogelijk om achter een wachtwoord extra functionalitieiten vrij te geven voor een beheerder of persoon met meer kennis. Als het andere wordt door In2Sound op de achtergrond ingeregeld naar uw eisen en wensen. 
Dit maakt het mogelijk een gecompliceerde layout zo in te stellen dat een kind van 10 met vrijwel geen instructie alles kan bedienen, zelfs over meerdere zalen.

 

Akoestiek

Voor een akoestisch advies bent u In2Sound ook aan het juiste adres. Met een goede akoestiek in uw zaak zordt u ervoor dat klanten graag bij u terug komen. Wellicht herkent u het wel, u komt in een ruimte waar veel mensen met elkaar in gesprek zijn. Wat u als eerste opvalt is de enorme rumoer rond uw oren en zelf een gesprek voeren is gewoon lastig omdat u uw gesprekspartner heel moeilijk kunt verstaan. Dit kan verschillende oorzaken hebben en ligt niet altijd, zoals vaak gedacht, alleen aan de nagalmtijd van de ruimte. Met name de spraakverstaanbaarheid is ook afhankelijk van andere factoren. Neem zeker contact op als u hier problemen mee ervaart.

 

Geluidsverdeling

Het meest voor de hand liggende is waar wil ik hoeveel geluid hebben. Vaak zal dit zijn egaal verdeeld over de hele ruimte, maar natuurlijk zijn er ook andere scenarios denkbaar, zoals een rustige zithoek of een apart gedeelte waar tv gekeken kan worden. Met een geluidsplan wordt inzichtelijk waar de speakers een optimale positie hebben om het gewenste resultaat te bereiken. Volume speelt hierin ook een belangrijke rol. In het café staat de muziek vaak harder als bijvoorbeeld een restaurant, maar wat dacht u van een automatische volumeregeling naargelang de drukte in het restaurant. Hoe drukker het is, des te harder zal de installatie spelen, alles natuurlijk binnen de proporties, wat muziek in een restaurant hoort nooit de boventoon te voeren. 

 

Klantbeleving

Alles draait om de beleving. Moet ik de muziek wel kunnen horen? Ja natuurlijk! Maar voor een restaurant is het in de regel voldoende dat deze aanwezig is. We horen hem wel, maar luisteren er niet naar. Dit betekend dat we het onbewust horen. Pas als de muziek uitvalt, merken we het op. Met deze kennis is de beleving te beinvloeden aan de hand van soort muziek, tempo en volume.
In een bar, café of bijvoorbeeld een zaal is een hoog(er) volume gewenst. Dan is het belangrijk dat ook bij hoog volume het aangenaam blijft om naar te luisteren. Daar gaat het vaak mis. Enerzijds door de gekozen producten en anderzijds door een verkeerde afstelling van de installatie.
Ook een te vookomen ergernis is rondzingende speakers bij presentaties met een microfoon. Te hard of juist veel te zacht door verkeerd gebruik van de de microfoon. Allemaal zaken waar een goede oplossing voor is.

 

Heeft u nog vragen of wenst u een vrijblijvend advies? Neem dan contact op.

Contactformulier

Please let us know your name.
Geef ons uw mailadres zodat we contact met u op kunnen nemen
U heeft geen geldig telefoonnummer opgegeven, controleert u aub opnieuw het nummer.
Please write a subject for your message.
Please let us know your message.
Ongeldige invoer

 

Kwaliteit staat voorop

Onze merken