Gesprek Privacy Systeem


Conversatie privacy

Op het werk, thuis of in het openbaar, we kennen allemaal situaties waarin we ons in een ruimte bevinden en andermans gesprek kunnen volgen. Hieruit kunnen 2 soorten problemen ontstaan.

 Als 1e, het uitlekken van gevoelige informatie. Bijvoorbeeld, het risico dat de conversatie en daarmee de belangrijke en mogelijk vertrouwelijke  informatie gevolgd kan worden door iemand vanuit de gang. Of dat een vertrouwelijk gesprek tussen arts en patiënt gevolgd kan worden door anderen die in de wachtkamer van dezelfde ruimte zitten.

2e, Het risico op afleiding. Bijvoorbeeld, waar medewerkers het niet kunnen voorkomen dat ze andere gesprekken kunnen horen, waardoor zij zich niet goed kunnen concentreren op hun eigen gesprek. Naast het concentratieverlies kan dit ook ten koste gaan van de productiviteit van de medewerker.

Geluid maskeren

Traditioneel maskeren = energie maskeren

De traditionele manier om te maskeren werkt bijvoorbeeld doormiddel van het afspelen van een geïmiteerd geluid van een airconditioner op hoog volume om het geluid van het gesprek weg te drukken.  Dit is het type ‘energie maskeren’. Hoewel deze methode vaak wordt gebruikt, kan het geproduceerde geluid zelf afleidend werken en is ook niet comfortabel.

Het nieuwe maskeren van Yamaha en toegepast door In2Sound = informatie maskeren

Deze manier van maskeren werkt door gebruik te maken van geluid, gemaakt door menselijke stemmen en werkt als een camouflage over het vertrouwelijke gesprek in plaats van het gesprek te verdringen met hoog volume. Het gemaskeerde geluid klinkt niet als ruis en is effectief op een veel lager volume dan het traditioneel maskeren.

Het resultaat: De nieuwe benadering is veel minder oncomfortabel en werkt bovendien beter!

energymaskinfomask

 

Bovenstaande afbeeldingen laten het verschil in concept zien tussen energie maskeren en informatie maskeren. Energie maskeren werkt d.m.v. het ‘overschilderen’ van het gesprek om het te verdrukken. Informatie maskeren werkt door het camoufleren  d.m.v. virtuele omgevingsgesprekken, zodat het gesprek niet meer te volgen is voor omstanders.

Hoe werkt verstorend maskeren

Informatie maskeringstechniek gebruikt een verstorend geluidsmasker om het gesprek voor de omgeving te maskeren. Een mix van opgenomen stemmen, het maskerend geluid, komt samen met en mengt zich met het actuele gesprek waardoor het voor omstanders niet meer mogelijk is om het gesprek te volgen. Het omringende geluid van de conversatie verdwijnt in het maskerend geluid op dezelfde manier zoals een kameleon opgaat in de achtergrond. Omdat het maskeren klinkt als menselijke stemmen, wordt dit niet als vervelend ervaren, in tegenstelling tot het traditioneel maskeren.

De effectiviteit

Informatie maskeren bied een hoge mate van bescherming tot 90% van de kwetsbare ruimte buiten de gespreksruimte, vergeleken met 0% als er geen maatregel genomen is. Voor mensen die in een ‘beschermd’ gebied staan is het zeer moeilijk of onmogelijk om te kunnen horen wat de personen tegen elkaar zeggen.

illustratie maskering

Maskeren in de praktijk

Na diverse onderzoeken in de praktijk blijkt dat het informatief maskeren van een gesprek effectief een gesprek verhuld én dat het werkt op een veel lager volume dan het traditioneel energie maskeren.

In de afbeelding hieronder is een gemiddeld resultaat van diverse experimenten. De verticale as geeft de verstaanbaarheid aan (De hoeveelheid van het vertrouwelijk gesprek dat we proberen te maskeren kan worden verstaan), de horizontale as laat het volume zien van het vertrouwde gesprek relatief tot het volume van het maskerend geluid. Hogere waarden op de verticale as betekenen betere verstaanbaarheid (minder effectief maskeren), terwijl hogere waarden langs de horizontale as correspondeert met een hoger gespreksvolume.

Grafiek

Stel dat de benodigde verstaanbaarheid 0,4 is. De grafiek laat zien dat wanneer het energie maskeren en energie maskeren met een gelijk volume worden afgespeeld, het informatie maskeren werkt tot 10dB meer volume (zeg 3x zo luid) kan maskeren dan traditioneel energie maskeren.

Dit betekend dat het informatie maskeren op een veel lager volume zijn werk doet met hetzelfde resultaat.

 

Meer informatie?

Bent u geïnteresseerd in het maskeren van geluid of wilt u hierover meer informatie. In2Sound kan u hierbij adviseren, leveren en implementeren.

Neem gerust contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , bel 085-0600366 of vul het contactformulier in op de website.


Kwaliteit staat voorop

Onze merken