Review DragonFly door John Roovers

AudioQuest DragonFly ReviewNa een oproep voor iemand die graag eens de DragonFly Black en Red uitgebreid wilde testen, meldde John Roovers uit Eindhoven zich aan. John is een audio- en muziekliefhebber. Hij is geen professioneel auteur en heeft geen enkel commercieel belang bij deze test. Iemand die voor zijn pleizier en uit liefhebberij de nieuwe DragonFly's eens grondig aan de tand wil voelen. Hieronder zijn verslag van de DragonFly V1.5 Black en Red.

 

 DragonFly Black angledDragonFly Black          DragonFly Red V1.5 DragonFly Red

Gebruikte Materialen

Apple Lightning naar USB adapter

Apple Lightning to USB

 

I-Phone6                                    ASUS N751JX

iphone6 gebruikt voor DragonFly review Asus Laptop review In2Sound

 

DragonFly aansluiten op de computer / laptop

Om de DragonFly Red te testen beginnen we met het aansluiten hiervan op een laptop. We gaan er even van uit dat het besturingssysteem Windows 10 is omdat dit een van de meest gebruikte besturingssysteem van Microsoft is. Je kunt deze net zoals een USB stick behandelen daar de handeling hetzelfde is. Om zeker te zijn dat deze goed is aangesloten check even een aantal dingen op je laptop. Bij Computerbeheer, Apparaatbeheer zie je dan het volgende staan:

1 foto audio in en uitvoer

Check ook even de eigenschappen , ook bij Verbonden apparaten is de DragonFly Red terug te zien.

2-Eigenschappen audioQuest      3-Speaker DragonFly

 

Om de sound settings + sample frequente te controleren ga als volgt te werk:

1. Open je Control Pannel

6 Systeeminstellingen

2. Open 'Hardware en geluiden

3. Audioapparaten beheren, bij Geluid zie je bij Luidsprekers AuioQuest DragonFly Red 1.0 staan als Standaardapparaat.

7 Luidsprekers

4. Geavanceerd en daar kun e de de samplefrequentie en bitdiepte bekijken en eventueel instellen.

8 Standaarinstelling

DragonFly testen

Je hebt dan natuurlijk nog aantal dingen nodig, om te beginnen speakers, een goede applicatie muziek speler en last but not least, muziek. Roon is van die muziek speler en je kunt deze simpel downloaden, registreer je even. Als Roon opstart kun je aangeven waar al je muziek staat. Eindelijk gaan we muziek afspelen met de DragonFly Red.
Roon muziekspeler met DragonFly Red instellingen.

10 SignaalpadDe kwaliteit van de muziek speelt een rol. MP3 bestanden met een bitrate van 320KB is wel minimaal aan te raden. WAV bestanden met een bit snelheid van 1411 kbps klinken beduidend voller en beter net zoals high-res.
Het lijkt alsof je de volume knop nog maar minder als een kwart open hoeft te zetten want het geluid is voller en rustiger. Het volume van de laptop op een kwart en van de muziekspeler op 25% is al helemaal top. Wat een geluid. Lekker rustig liggend in het oor, en een hoop rust, alsof het allemaal zo
natuurlijk op je afkomt. Heerlijk.
Afhankelijk van je muziekkeuze kun je alles uit proberen van Matt Simons, Mirusia tot Joe Bonamassa. Het maakt niet uit het klinkt allemaal even lekker. Zonder de DragonFly aangesloten mis je toch de goede aansturing die je nu eenmaal nodig hebt. De kracht hoor je gewoon in het eindresultaat. Een goed geluid is nu eenmaal de som van alle componenten en de DragonFly hoort daar zeker tussen....

 

DragonFly aansluiten op de iPhone 6

Op het testen van de Iphone 6 met Spotify zie je hieronder hoe moeilijk deze het heeft bij het openzetten van het volume zonder DragonFly. Op de helft geeft deze al rood aan wat eigenlijk betekent dat je de volumeknop niet verder moet openzetten, enerzijds om vervorming te voorkomen anderzijds om de Iphone 6 een beetje te sparen.

11 Iphone volumescherm

 

Let wel dat je Spotify Premium gebruikt om muziek met betere kwaliteit te luisteren.

23 Geluidskwaliteit Spotify 

 

Nu sluiten we de DragonFly aan

12 Iphone DragonFLy aangesloten

 

op de Ipone 6 en gaan we kijken hoe deze zich verhoud met de volumeknop. Eenmaal aangesloten zie je bij bijna vol volume dat de Iphone6 stabiel volume blijft geven.

13 Iphone afspeellijst

Je ziet het hier, geen krimp. Ook het geluid klinkt als een rots lekker vol, rustig zoals het hoort, ook fijn als je de zaak een beetje op de spits wil drijven. Het maakt niets meer uit, gewoon genieten met volle teugen, zoals het hoort. Hier geld weer, alle muziekgenres zijn welkom, dance, klassiek of rock, net wat je keuze is.

Luistreren met de Iphone 6

Het testen van de Iphone 6 met een koptelefoon (in dit geval een simpele koptelefoon van Philips SHL9501) is ook een verademing. Eenmaal aangesloten hoor je de kracht van de DragonfFy, alsof deze gewoon het onderste eruit wil halen, wat ook gebeurt. Gewoon een vol geluid, je hebt een dijk van een versterker aangesloten!
Natuurlijk zijn goede speakers van belang en/of een goede koptelefoon. Maar ook bij alledaagse computer speakers hoor je een significant verschil.

Dragonfly op active speakers

15 KRK RP53G voor

14 KRK RP53G achterDe KRK RP5G3 studio monitor is een van die speakers die je graag wilt aansluiten op je laptop/computer.

Compacte speakers met een groots geluid. Aangesloten op je laptop/computer krijg je een helder transparant geluid.


Aan de achter kant kun je de speaker instellen voor een goede balans in elke mogelijke ruimte in stappen van 1 dB.

Met de DragonFly erbij aangesloten wordt het pas echt een genot. Stemmen lekker vol, deze komen goed naar voren. Heldere tonen, en een goede aansturing van de muziek naar de speakers, daar zorgt de DragonFly voor!

Denon Heos 3 aangelsoten op de DragonFly

16 Heos3

Iphone 6 met DragonFly Red aangesloten en een connectie gemaakt met een Wireless speaker, niet een van de minste, de Heos 3 van Denon.

Gewoon lekker aansturen met je Iphone 6 + Dragonfly, Spotify open, kan allemaal,
rondlopend in je huis. Zet je speaker lekker buiten en je bent de man op de barbecue. Lekker switchen van muziek gewoon omdat het kan. Een lekker vol geluid. Hier weer het volume wat goed open kan, zonder vervorming op de Heos 3. Zonder de DragonFly mis je gewoon een goede aansturing. Je kunt de Heos speakers ook naar een hoger, voller volume brengen waardoor het strak klinkt.

 

DragonFly Black

Het testen van de DragonFly Black op een dezelfde laptop met Roon als muziekspeler.

17 Settings Dragonfly Black in de laptop en check de computer settings. Opstarten van de muziekspeler Roon vergt dan weer een kleine aanpassing als deze de DragonFly Black herkent. Je kunt deze enablen in de settings van Roon (Audio Setup). Bij settings druk je op 'Enable', geef deze een naam (Zone Name), in dit geval Dragonfly Black.

 Dan activeer in Zone de Dragonfly Black door het vinkje te plaatsen.

20 Zones

 

 

Als dit goed is gegaan zie je dat de DragonFly Black is geactiveerd in Roon.
Afpelen en lekker luisteren naar je favoriete tracks. Strak geluid, het volume kan ver open, niets aan de hand. Het blijft rustig.

21 Signaalpad

Conclusie

De DragonFly Red en Black zijn beide fijne DAC 's/Preamps/Headphone Amps.
Alleen zijn de specificaties van de DragonFly Red net wat overtuigender betreft DAC Chip en betere Output van 2.1 volt.

 

Meer informatie of de DragonFly bestellen?

Alle specificaties en informatie over de AudioQuest DragonFly DAC's zijn te vinden bij de hieronderstaande links. Tevens kun je hier direct een exemplaar van de DragonFly Red of Black bestellen.

AudioQuest DragonFly Black

AudioQuest DragonFly Red


Kwaliteit staat voorop

Onze merken