Yamaha MusicCast voor vaste installaties

yamaha xda qs5400rk installatieYamaha MusicCast Multiroom/streaming versterker met 4 zones, 8 kanalen in 1U rackformaat.
De XDA-QS5400RK

Audio in de luxe woning of het bedrijf 2.0

De Yamaha 'QS' (Quad Streamer) is speciaal ontwikkeld voor de integratie van een audiosysteem in het hele huis, en biedt audiostreaming voor vier zones en hifi-audioversterking voor acht kanalen. Al deze mogelijkheden zijn ingebouwd in een superslanke behuizing met een hoogte van 1U, geschikt voor plaatsing in een rack. De eenvoudig uitbreidbare en uiterst flexibele QS werkt samen met het MusicCast-multiroomsysteem en kan daardoor worden gekoppeld aan AV-receivers, soundbars en hifi-installaties in de meest uiteenlopende configuraties.

De QS is speciaal ontworpen voor custom installaties. De ideale geintergreerde oplossing om op 1 centrale plek het hele huis te voorzien van een buitengewoon geluid.

Kenmerken:

  • Speciaal ontworpen voor integratie van een MusicCast-multiroomsysteem via het netwerk (Ethernet) in een rack of kast
  • Streamt vier audiozones per unit, uitbreidbaar tot 32 zones met gelijktijdige weergave in gekoppelde groepen van maximaal 20 zones
  • Acht kanalen met audiofiele Klasse D-versterking, per zone toe te wijzen, met bridgemogelijkheid en geschikt voor 4 ohm, met een uniek circuit om aardlussen/brom tegen te gaan
  • Pandora®, Spotify® Connect, SiriusXM Internet Radio, TIDAL, Deezer, Napster en meer ingebouwd, plus toegang tot muziekbibliotheken en gekoppelde externe bronnen
  • Eenvoudig te bedienen via de gratis MusicCast-app en externe regelsystemen van andere bedrijven

Intergratie met andere MusicCast producten

Als onderdeel van de MusicCast-familie integreert de QS naadloos met Yamaha AV-receivers, soundbars, zelf een platenspeler en meer. Alles werkt perfect samen, van de thuisbioscoop met surround sound of tv in de slaapkamer tot en met in het plafond ingebouwde luidsprekers in de keuken.

musiccast intergratie

Externe room control aanstruring

De QS ondersteunt IP-aansturing met regelsystemen van andere bedrijven, zoals deze tegenwoordig veel worden toegepast in de meest geavanceerde 'smart homes'.
Denk hierbij o.a. aan:

  • Control 4
  • Creston
  • Elan
  • RTI

Naast de externe aansturing kunt u natuurlijk ook gebruik maken van Yamaha's eigen MusicCast App.

Eenvoudig in te stellen en te bedienen. Deze app maakt allerlei verdere aanpassingen mogelijk, zoals toewijzing van aparte afbeeldingen aan kamers, aanpassing van de naam en volgorde van bronnen en verbergen van bronnen.

yamaha musiccast app

 

Ontworpen voor buitengewoon geluid

yamaha xda qs print inside

 De Yamaha XDA-QS5400RK is niet zomaar een versterker. Hij maakt gebruik van superefficiënte ICEpower geïntegreerde circuits en kan daarmee acht kanalen versterken: 50 watt/kanaal (8 ohm) met een geweldige frequentieweergave van 10 Hz tot 22 kHz (+0/-3 dB) en signaal-ruisverhouding van 106 dB. Bij 4 ohm loopt het vermogen op tot 100 watt/kanaal, gebridged is het vermogen 200 watt/kanaal (8 ohm)

 

Geen brom

Aardlussen, welke meestal de oorzaak zijn van een brom in een audio installatie, zijn de kwelgeest van de custom integrator. Dit is de brom die je hoort wanneer er verschillende elektronica samen worden gebruikt in een rack. De QS pakt dit aan met een slim ontworpen differentieelschakeling. Wat je niet hoort, klinkt soms het allermooist.

 

High-Res audio

Hoor elk detail in je favoriete muziek. De QS ondersteunt high-res audioweergave tot 192 kHz/24-bits, en heeft dezelfde premium ESS Sabre DAC's (digitaal-analoogconverters) en PML-condensatoren als onze 'flagship' AVENTAGE AV-receivers.

yamaha ess sabre dac xda qs5400rk

 

Veelzijdige installatie

De XDA-Q5400RK is in een rack te installeren met behulp van de meegeleverde beugels, maar ook vrijstaand te gebruiken zonder beugels. De meegeleverde magnetische frontplaat voorkomt ongewenste manipulaties en biedt de perfecte cosmetische afwerking.

Drie manieren om met externe bronnen om te gaan

Naast ondersteuning voor externe bronnen die zijn aangesloten op MusicCast-receivers en soundbars biedt de QS een Aux-ingang die in elke zone kan worden weergegeven en een Cut-In-ingang die automatisch detecteert dat er een ingangssignaal is dat tijdelijk voorrang krijgt op de geselecteerde bron. Dit maakt het makkelijk om mediaspelers, CD-wisselaars of bijvoorbeeld een omroepinstallatie te integreren. Door middel van Thru-Outs kun je een bus creëren naar extra QS-units.

xda qs input overview

Uniekie deurbel generator

Er is een ingang voor een deurbel aanwezig, wat het mogelijk maakt om het geluid van een deurbel of een waarschuwing voor een poort te laten horen. Via de Web Setup kun je de zones en het geluid instellen.

xda qs doorbel

Web Setup

De Web Setup biedt toegang tot diverse eenvoudige of meer geavanceerde instellingen en maakt het mogelijk om veelgebruikte profielen op te slaan, zodat ze later snel kunnen worden gebruikt bij nieuwe projecten.

xda qs configuratie

Zou u graag meer informatie willen over dit unieke systeem of andere audio gerelateerde zaken, neem gerust vrijblijvend telefonisch contact op, of via het contactformulier.

Kwaliteit staat voorop

Onze merken